Go to Top

Verhuistips: De Voorbereiding

Een verhuizing is niet iets wat u iedere dag doet. U kunt natuurlijk een verhuisbedrijf inschakelen, maar met een doe-het-zelf verhuizing bespaart u zichzelf veel kosten. Zeker als een verhuizing niet al te complex is, dan kunt u met een goede voorbereiding, de juiste informatie en met hulp van familie en vrienden deze klus prima zelf aan!

En het vervoer en de verhuisaccessoires? Daarvoor kunt u uiteraard bij Adriaanse Autoverhuur terecht!

Zoals met zoveel zaken, geldt ook voor verhuizen: een goede voorbereiding, is het halve werk. Veel zaken kunt u vooraf al zover voor elkaar hebben, zodat de verhuizing op de grote dag onverwacht soepel verloopt. U bent over voordat u het in de gaten heeft!

Inpakken

  • Begin al tijdig met inpakken. Probeer er voor te zorgen dat u op de verhuisdag zelf eigenlijk niets meer in hoeft te pakken. Gebruik hiervoor verhuisdozen. Deze hebben een dubbele bodem en zijn extra sterk. Bovendien hebben deze dozen een goede sluiting, waardoor u ze niet dicht hoeft te plakken. Verhuisdozen kunt u bij ons kopen.
  • Schrijf op elke doos wat erin zit en voor welke kamer de doos is bedoeld. Op die manier kunnen uw helpers de dozen in het nieuwe huis naar de juiste kamer brengen, zonder u steeds te vragen waar de doos naartoe moet.
  • Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen (maximaal 20 kilo). Zware dingen legt u onderin de doos, lichtere dingen er bovenop. 
  • Leg boeken in de doos. Dat beschermt de rug van het boek. Probeer de dozen af te vullen, maar maak ze niet te zwaar. Als de doos toch te zwaar wordt,  vul hem dan gedeeltelijk met andere, lichtere dingen.
  • Wikkel glas, servies en andere breekbare dingen in. Pak ze in met kleren en handdoeken om ze tegen schokken te beschermen. Schrijf vooral op de doos dat er breekbare spullen in zitten.
  • Vul onvolledige dozen met vulmateriaal, zodat de inhoud van de doos niet kan gaan schuiven. Je kunt hiervoor speciaal inpakpapier kopen: kranten zijn hier ook prima voor geschikt. Begin al op tijd met het apart houden van kranten en huis-aan-huis bladen, zodat u op de verhuisdag voldoende hebt.
  • Verpak alles wat in dozen past, ook daadwerkelijk in dozen. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan speakers en lampenkappen. Planten kunt u in een open doos zetten.
  • Als u al voor de verhuisdag toegang heeft tot uw nieuwe huis, neem dan iedere keer dat u naar uw nieuwe huis gaat een paar dozen mee. Alles wat u al voor de verhuisdag over heeft gebracht, is immers mooi meegenomen!

Wat voor auto heeft u nodig?

Voor een studentenkamer heeft u doorgaans aan Mercedes Sprinter met 10,5 m³ laadruimte voldoende. Heeft u meer spullen, dan komt u al snel uit bij een Mercedes 513 uit. Deze wagen mag u rijden met uw B-rijbewijs (personenautorijbewijs) en heeft een laadruimte van 19 m³. Wij hebben deze auto in twee varianten: de Mercedes 513 met deuren en de Mercedes 513 met laadlift.

Een laadlift is tijdens een verhuizing zeer praktisch. Uiteraard hoeft u met een laadlift uw zware spullen niet zelf op te tillen om ze in de auto te zetten. Daarnaast biedt de laadklep u wat extra ruimte aan waar uw sjouwers de diverse spullen op klaar kunnen zetten voor degene die in de laadruimte van de auto staat.

Heeft u echt veel te vervoeren? Dan heeft Adriaanse Autoverhuur ook diverse vrachtwagens te huur. Hier heeft u uiteraard wel een C-rijbewijs (vrachtwagenrijbewijs) voor nodig.

Reserveer tijdig uw auto

Wanneer u weet op welke dag u gaat verhuizen, reserveer dan direct de auto van uw keuze, zodat u zeker weet dat u de meest geschikte auto tot uw beschikking heeft op uw verhuisdag. Vooral als u in het weekend verhuist, adviseren wij u om tijdig de auto van uw keuze te reserveren.

Reserveren kan via onze website, telefonisch via 040-2513859 of bij ons aan de balie.

Heeft u nog tips?

Heeft u nog tips die we hier niet genoemd hebben? We horen ze graag! Hieronder kunt u uw reacties achterlaten.