Go to Top

Veelgestelde Vragen

Kan ik de auto terugbrengen buiten openingstijden?

Ja, dat kan. Als u de borg met PIN betaald heeft, zullen wij bij een overschot het restant van de borg naar u terug overmaken en de factuur opsturen. Heeft u de borg contant of met creditcard betaald, dan kunt u tijdens openingstijden terug komen om af te rekenen.

De enige uitzondering betreft de aanhangers: die kunt u niet buiten openingstijden terugbrengen.

Kan ik de auto de avond tevoren al afhalen?

Ja, dat kan! U kunt de auto de avond tevoren al ophalen. U betaalt hier geen huur voor. Omdat de auto uiteraard wel verzekerd moet worden, betaalt u alleen de kosten van een dag extra verzekeringspakket.

Deze service bieden wij u aan op basis van beschikbaarheid. Dat wil zeggen dat de auto door de vorige klant moet zijn ingeleverd.

Hoe kan ik mijn huurperiode verlengen?

Bel naar Adriaanse Autoverhuur, 040-2513859. We zijn geopend van maandag t/m zaterdag, van 06.00 uur tot 21.00 uur. Buiten die tijden kunt u altijd een bericht achterlaten op ons antwoordapparaat. Belt u altijd! Het kan immers zijn dat verlengen niet mogelijk is.

Indien u de auto langer in uw bezit houdt zonder akkoord van Adriaanse Autoverhuur, kan er EUR 50,- per dag extra in rekening worden gebracht. In het geval dat een andere klant de auto gereserveerd heeft, waardoor er een duurdere auto ingezet moet worden, kan Adriaanse Autoverhuur het verschil aan u in rekening brengen.

Krijg ik korting als ik de auto voor langere tijd huur?

Korting is mogelijk vanaf een week. Prijzen hiervoor worden per auto vermeld.

De korting geldt alleen als u de periode waarover de korting wordt gegeven in een keer reserveert. Als u bijvoorbeeld door te verlengen tot een huurperiode van een week komt, krijgt u geen weekprijs.

Wat moet ik meenemen bij het afhalen van de auto?

Door de aangescherpte eisen van de verzekeringsmaatschappijen, vragen wij u zowel uw rijbewijs als uw paspoort (of identiteitskaart) mee te nemen als u de auto afhaalt. Daarnaast vragen wij u om een poststuk met uw naam en adres. Dit noemen wij een ‘adresbevestiging. Deze mag maximaal 1 maand oud zijn.

Mogen jullie een kopie maken van mijn legitimatiebewijzen?

Ja, dit mag. Onze brancheorganisatie BOVAG heeft hier afspraken over gemaakt met het College Bescherming Persoonsgegevens.

Hieronder vindt u een video waarin minister Plasterk van Binnenlandse Zaken verteld dat wij inderdaad toestemming hebben om een kopie te maken van uw legitimatiebewijzen.

Hoe ver vooraf moet ik reserveren?

Dat is moeilijk te zeggen. Personenbussen worden vaak ver vooruit gereserveerd. Met name voor bestelauto’s is het op de laatste zaterdag van een maand vaak erg druk.

Ons advies is dan ook om zodra u weet wanneer u een auto nodig heeft, deze te reserveren; dit kost niets extra.

Hoe kan ik de borg betalen?

U kunt de borg à contant, met PIN, iDeal, via een bankoverschrijving of met een Creditcard (Visa of Mastercard) betalen.

Wanneer u de borg per PIN betaalt, zullen wij het restant terugbetalen via retourpinnen, of we zullen de borg terugstorten op uw rekening. Wanneer u de borg betaalt via iDeal of bankoverschrijving zullen we het restant terugstorten op uw rekening.

In verband met aangescherpte eisen door onze verzekeringsmaatschappij, moeten wij u vragen om bij contante betaling een gedeelte van de borg, minimaal € 0,01, via een elektronische manier te betalen.

Wanneer u garant staat met uw creditcard, reserveren wij de borg op uw creditcard, maar schrijven deze niet af. Bij terugkomst kunt u het factuurbedrag betalen per PIN of contant en laten wij de reservering op uw creditcard verlopen.

Let op! Indien u woonachtig bent in het buitenland, kunt u alleen garant staan met een creditcard (Visa of Mastercard). Er wordt dan € 2000,- gereserveerd op uw creditcard. Dit bedrag wordt weer vrijgegeven zodra de auto terug is. 

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Uw eigen risico bedraagt EUR 1500,- per schadegeval voor particulieren. Voor bedrijven is dit € 5000,- (excl. BTW).

Dit kunt u verminderen tot EUR 250,- (excl. BTW) per schadegeval. Indien de huurder of bestuurder jonger dan 24 jaar is, kunt u dit verminderen tot EUR 500,- (excl. BTW).

De prijzen voor deze eigen risico vermindering zijn afhankelijk van het type auto dat u huurt en staan vermeld op de prijslijst. Dit verlaagd eigen risico geldt niet in een aantal gevallen, zoals zgn. bovenhoofdse schade en opzetschade.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina over verzekeringen.

Mag ik met de huurauto naar het buitenland?

Doorgaans wel. Er zijn enkele landen waar onze auto’s, vanwege verzekeringsrestricties, niet mogen komen. Een van onze medewerkers kan u daarover uitgebreid informeren.

Als u met onze auto’s naar het buitenland toe wilt, dient u dit altijd bij het afhalen van de auto te melden. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. Als u pas na het afhalen van de auto beslist naar het buitenland te gaan, dan dient u dit ook altijd te melden (040-2513859).

Als u naar het buitenland gaat zonder dit te melden, kan het zijn dat u niet volledig verzekerd bent. Het is daarom in uw eigen belang dit wel te doen.

Wat moet ik doen als ik onderweg een ongeval krijg of andere schade oploop?

Bel zo snel mogelijk naar Adriaanse Autoverhuur (040-2513859) om het ongeluk/schade te melden. Ook buiten werktijden dient u altijd te bellen. U kunt dan een bericht achterlaten op het antwoordapparaat. U dient altijd een schadeformulier in te vullen. Deze zit in de map met papieren. Ook dient u de politie te bellen.

LET OP: u dient zich te allen tijde te onthouden van uitlatingen m.b.t. de schuldvraag.

Is er sprake van diefstal, inbraak of schade en weet u niet wie de tegenpartij is, doen dan direct aangifte bij de politie. Stuur daarna het politierapport en een ingevuld schadeformulier per ommegaande naar de verhuurder.

Wanneer heb ik een BE-rijbewijs nodig?

Om met een aanhangwagen te rijden hebt u niet altijd een BE-rijbewijs nodig. Uw rijbewijs B volstaat als:

  • de aanhangwagen inclusief laadvermogen niet meer weegt dan 750 kg, of
  • de toegestane maximum massa van de totale combinatie (ledig gewicht + laadvermogen) niet meer dan 3.500 kg is.

In alle andere gevallen is een BE-rijbewijs verplicht.

Concreet: de maximum massa van onze aanhangers is 1.350 kg.

  • Wanneer de maximum massa (het ledig gewicht plus laadvermogen) van uw auto minder dan 2.150 kg is, dan heeft u geen BE-rijbewijs nodig om onze aanhangers te trekken.
  • Is de maximum massa van uw auto hoger dan 2.150 kg, dan heeft u wel een BE-rijbewijs nodig.

Wat is bovenhoofdse schade?

Wanneer u bij ons een auto huurt, is er sprake van een eigen risico. Dit eigen risico is van toepassing op schades op die ontstaan onder de 1,90 meter.

Zijn er schades die ontstaan boven de 1,90 meter, dan is er sprake van bovenhoofdse schade en dan geldt uw verlaagde eigen risico niet.

Hieronder kunt u een filmpje bekijken van BOVAG, waarin het begrip Bovenhoofdse schade wordt uitgelegd.

Hebben jullie auto's winterbanden?

Tijdens het winterseizoen rijden onze personenauto’s en personenbussen op winterbanden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Daarnaast is het mogelijk om een Mercedes Sprinter Verlengd en Verhoogd of een Mercedes 513 met laadlift te huren met winterbanden. Het is belangrijk dat u dit vooraf aangeeft, in verband met de beschikbaarheid. De kosten voor winterbanden op een Mercedes Sprinter zijn € 12,50 per dag.

Zijn winterbanden verplicht?

In een aantal landen zijn winterbanden in het winterseizoen verplicht.

Zo is het in Duitsland verplicht de auto-uitrusting aan te passen aan de weersomstandigheden. Dat betekent dat u winterbanden voert als u rijdt in winterse omstandigheden. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming.

Duitsland kent geen vaste periode waarin het gebruik van winterbanden verplicht is.

Onze personenauto’s en personenbussen rijden in het winterseizoen op winterbanden. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Op aanvraag en bij beschikbaarheid kunnen wij ook de Mercedes Sprinter Verlengd & Verhoogd leveren met winterbanden. De kosten hiervoor zijn € 12,50 per dag.

Onze overige auto’s rijden niet op winterbanden. Mocht u met een van deze auto’s naar een land gaan waar een verplichting geldt voor winterbanden, dan dient u hier zelf rekening mee te houden.